Over mij

Hallo! ik ben Frank Brinkman.

Geïnspireerd door concertfoto's van o.a. Anton Corbijn heb ik er ooit voor gekozen om fotograaf te worden. Persfotograaf leek me erg leuk omdat je op een dag veel ziet en veel situaties van dichtbij meemaakt. Het avontuur en de verassing van wat een dag brengt en waar je terecht komt is onweerstaanbaar. Verschillende mensen aanhoren en het verhaal een gezicht geven.

In mijn beginjaren heb ik heel wat kilometers gemaakt met een camera in mijn rugtas op de brommer. Na het behalen van mijn rijbewijs werd uiteraard mijn regio groter. Eerst nog analoog en al snel met een digitale camera zonder display. De ontwikkelingen gingen in een razend tempo. Zo ben ik jarenlang op pad geweest voor o.a. de Stentor, Tubantia , Telegraaf en Elsevier. Van wedstrijden van het Nederlands elftal tot rommelmarkten.

De persfotografie heeft sindsdien zelf ook veel veranderingen ondergaan en zo ben ik mij meer en meer op reportagefotografie gaan toespitsen. Ieder verhaal heeft tenslotte ook meerdere gezichten.

Het voordeel hiervan is dat ik gebeurtenissen niet meer in één beeld hoef samen te vatten en dat er meer ruimte is voor creativiteit in de breedte.

  • John